Sanne Cant

Beroepswielrenster en wereldkampioene veldrijden in 2017-2018 en 2019 steunt Kempenfietst!

Kanker. Een vreselijke ziekte. Eens krijgen we er allemaal mee te maken. Soms wat verder van ons weg maar dan plots heel dichtbij. En dan ervaar je het belang van een goede en professionele begeleiding van deze patiënten, en de nood die ze hebben in het palliatieve stadium. Gelukkig steunt KempenFietst niet alleen de patiënt in het laatste stadium, maar dragen zij ook bij voor de opleiding van jonge verpleegkundigen overbegeleiding van kankerpatiënten. Ook hebben zij aandacht voor de praktische noden en comfort van de patiënt tijdens hun langdurige dagen in het dagziekenhuis van de Kempense ziekenhuizen. Ik nam  graag het “meterschap”, voor deze organisatie, op mij en hoop dat ik zo kan bijdragen in de zorg voor mijn opa en zijn lotgenoten.

Ik hoop jullie te ontmoeten tijdens de fietshappening op 1 mei aan de campus van Thomas More te Turnhout.
Met veel sportieve groetjes

Sanne Cant

Wout Van Aert

Ook de ex-wereldkampioen veldrijden bij de mannen zet zijn schouder onder Kempenfietst!

Ik denk dat ik zoals bijna iedereen wel eens geconfronteerd ben geweest met kanker in mijn familie of in mijn vriendenkring. Het doet me steeds beseffen hoe belangrijk gezondheid is en hoe blij we mogen zijn met de kwaliteitsvolle geneeskunde die we kennen.

Natuurlijk zijn er veel acties en evenementen die de strijd tegen kanker steunen maar bij Kempenfietst zijn er twee zaken die maken dat dit evenement me meer aanspreekt dan andere. Ten eerste omdat ik een beroepsrenner ben en Kempenfietst een fietsevenement is en ten tweede omdat ik ben geboren en getogen ben in de Kempen. Daarom wil ik dit project heel graag steunen.

Guido Belcanto

De Vlaamse zanger Guido Belcanto draagt ook zijn steentje bij.